Certamen Salvador Iborra de Poesia (2018)

Forjant la generació de poetes joves del futur

El Certamen Salvador Iborra va ser un punt d’inflexió en la trajectòria de molts poetes joves que avui en dia són considerats referents en el món de la poesia. Noms com Laia M. Llobera, Xavier Mas Craviotto, Joan Deusa i molts altres vam emergir durant aquest certamen, demostrant la nostra destresa poètica i la capacitat per transformar el públic a través de les paraules.

El reconeixement que va rebre aquest certamen no només radica en el seu valor monetari i les recompenses, sinó en la residència poètica oferida a tots els finalistes. Aquesta oportunitat única va permetre als poetes joves submergir-se en un ambient creatiu i inspirador, on van poder aprofundir en la seva pràctica poètica i experimentar amb noves formes d’expressió.

Aquest certamen va ser un catalitzador per a la formació de la generació de poetes joves del futur. Va ser un espai d’encontre i intercanvi de coneixements entre poetes prometedors, que van aprendre uns dels altres i van créixer col·lectivament. Els vincles creats durant aquest certamen van transcendir l’àmbit de la competició i van donar lloc a una xarxa de poetes compromesos amb l’art.

L’impacte d’aquest certamen en el panorama poètic actual és innegable. Laia M. Llobera, Xavier Mas Craviotto, Joan Deusa i altres talents emergents han seguit brillant en el món de la poesia, publicant obres notables i guanyant reconeixements importants. La seva influència i el seu llegat són una prova tangible de la importància d’iniciatives com el Certamen Salvador Iborra per donar suport i fomentar el talent poètic emergent.

La mateixa editorial designada per a la publicació de l’obra resultant, Viena Edicions, va proposar-me d’editar la portada del llibre. Per a més informació, vegeu-ne aquests enllaços:

Xavier Mas Craviotto: “Aquells tres dies en què vaig conèixer la Laia i l’Adri van ser com si tot s’hagués quedat aturat” – https://www.ara.cat/gent/xavier-mas-craviotto-laia-adri_1_2657555.html

Más de cincuenta jóvenes reciben del Govern los premios Art Jove 2018: https://www.diariodemallorca.es/cultura/2018/12/16/cincuenta-jovenes-reciben-govern-premios-3057947.html

In