Dia de les lletres del Maresme (2022)

En commemoració del dia de les lletres al Maresme, l’entitat Òmnium Cultural va organitzar una diada poètica excepcional al pintoresc Museu de Sant Pol de Mar. Aquest esdeveniment va reunir a dos poetes, Adrián Salcedo i Oriol Sauleda, i va comptar amb un espectador de luxe entre el públic: el llegendari Perejaume. Va ser una jornada plena de poesia, debats i converses apassionants.

Cartell del Dia de les Lletres al Maresme, per Òmnium Cultural.

L’obra central d’aquesta diada va ser el colosal POEMOT (vegeu aquí per a més informació), una creació titanica de 10 metres de longitud que va captar l’atenció de tots els assistents. Aquesta obra, amb les seves línies punyents i els seus colors vibrants, va ser exposada de manera impactant, brindant una experiència visual i poètica única.

Després de contemplar el majestuós POEMOT, els poetes van prendre el relleu per recitar alguns dels seus poemes més famosos. Però la diada poètica no es va limitar a un recital. Va ser un espai de trobada i diàleg, on els poetes i els assistents van poder intercanviar opinions, debatre i compartir perspectives. Les converses que van sorgir d’aquest encontre van ser enriquidores i inspiradores, aprofundint en les temàtiques de la poesia, el seu impacte social i el poder transformador de les paraules.

Els poetes Oriol Sauleda i Adrián Salcedo amb l’obra colosal «POEMOT» de fons.

La presència de Perejaume, una figura emblemàtica en el món de la poesia, va ser un autèntic regal per als assistents. Aquesta diada poètica al Museu de Sant Pol de Mar va ser un esdeveniment que deixarà una empremta en tots els qui hi van participar. Va ser una oportunitat per celebrar les lletres, per connectar amb la força de la poesia i per apreciar la diversitat de veus que enriqueixen el panorama literari del Maresme.