POEMOT (2021)

Explorant l’immensitat de la creativitat enmig de la pandèmia: POEMOT, un viatge brechtià i surrealista de 10 metres de poesia i art.

En temps d’incertesa i confinament, molts artistes vam trobar temps il·limitat per a centrar-nos en les nostres obres, creant expressions úniques i nous formats que enriquien la cultura. Entre ells em barrejava jo, que durant l’any 2021 vaig crear una obra monumental que enfrontava les convencions i desafiava els límits de l’art i la poesia: el POEMOT.

Quan pensem en el POEMOT, hem d’imaginar un poema que s’estén al llarg de 10 metres de paper, combinant el terreny entre la poesia surrealista i el teatre brechtià. Una fusió artística que combina tècniques de dibuix, collage i gravat per crear una experiència immersiva única. El POEMOT és una obra que no només destaca per la seva grandària, sinó també per la seva singularitat. No hi ha cap altre poema gravat en un rotllo de paper de 10 metres de llarg enlloc del món, una fita que el converteix, per definició, en una obra d’arts visuals.

Amb motiu de l’exposició de l’obra Poemot a la Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar, Manel Ferrer entrevista el poeta Adrián Salcedo a Ona Maresme.

Tanmateix, aquesta mida monumental pot representar un repte logístic per a l’exposició, i alhora, permet una visibilitat aclaparadora per als debats necessaris que fins ara han estat ignorats. El volum i l’abast del POEMOT exigeixen ser reconeguts i explorats.

D’aquesta manera, el POEMOT va ser el primer crit d’advertència contra la homogeneïtzació de l’art i la dilució de la seva qualitat. En lloc de trobar-se emmurallada entre les pàgines d’un llibre, l’obra es desplega amb tota la seva grandiositat per abraçar altres disciplines artístiques allà on sigui exposada. El compromís amb l’art i la creació d’imatges originals i noves és el motor que ho impulsa tot.

Vegeu-ne més en aquest enllaç: https://adriansalcedo.com/?p=256