Quadern d’Hiperpoesia 1: Superpòsit (2021)

Una plaquette és una publicació de mida petita que es fa servir principalment per difondre obres literàries de curta extensió com ara poemes o contes.

La poesia sempre ha estat un terreny fèrtil per a la creativitat i l’expressió personal. Al llarg dels anys, poetes de tot el món han buscat noves formes d’expressió per trencar les barreres establertes i donar veu a les seves visions més audaces. En aquest context, al 2021, va néixer una plaquette poètica que va captar l’atenció dels amants de la paraula: «Quaderns d’Hiperpoesia 1. Superpòsit».

A primera vista, aquesta plaquette sembla ser el fruit d’una editorial totalment fictícia que canvia de nom en cada número publicat. Aquesta estratègia busca burlar-se l’etiquetatge de la poesia, evitant termes com «subversiva» o «experimental», que puguin desvirtuar l’objectiu principal de crear noves imatges o explorar nous horitzons poètics.

L’autor Adrián Salcedo presentant a càmera la nova plaquette poètica.

Basant-se en la crítica i la sàtira, «Quaderns d’Hiperpoesia 1. Superpòsit» s’endinsa en un territori poc explorat de la poesia actual. Des de la seva presentació impactant fins a la seva concepció atípica, aquesta plaquette ens convida a descobrir una nova dimensió de la poesia, allunyada del convencionalisme i oberta a l’aventura creativa.

Un dels elements més sorprenents que acompanyaren aquesta publicació és el vídeo promocional que convida els lectors a tractar el llibret com un medicament de farmàcia. Com si fos un remei màgic, cada pàgina d’aquesta plaquette ofereix una dosi d’intensitat poètica que pot canviar la perspectiva del lector.

Presentació del Quadern primer de la col·lecció de Quaderns d’Hiperpoesia. Primera edició: Edicions de la Subversió subversiva.

Amb la promesa de més números per venir, «Quaderns d’Hiperpoesia» s’estableix com una publicació en evolució constant. Cada edició, sota el nom canviant de l’editorial, busca desafiar les expectatives dels lectors i obrir les portes a noves formes d’expressió. És una invitació a explorar l’aventura poètica sense prejudicis ni barreres.