El 2022 se celebrà la primera edició de la Festa de les Lletres, amb Cecília Navarro i Adrián Salcedo com a convidats i guanyadors del Premi Marta Pessarrodona. La proposta sorgí de la Taula Sectorial de Lletres i Pensament del Consell Municipal de Cultura de Terrassa, amb l’objectiu d’agrupar tots els Premis i Concursos Literaris de la ciutat en una gran festa conjunta. I la voluntat de donar un major reconeixement a la producció literària de la ciutat, fomentar el gust per l’escriptura i posar en rellevància als autors i autores que hi participen.

El poeta i crític cultural Adrián Salcedo presentant l’obra «7 minuts».

El meu discurs durant la vetllada:
«Hem de crear noves formes per a poder crear o assimilar nous continguts. Noves imatges que, penso, al final hauran de ser produïdes col.lectivament, en moviment. Un moviment que encara no arrenca per institucions poc compromeses.

La demanda de l’art i la cultura ha de sobrepassar la demanda del 2% en cultura als pressupostos. La demanda de l’art i la cultura s’ha de plantar davant d’aquestes institucions i qüestionar si estan disposades a superar la seva pròpia crisi. O, dit altrament, si estan disposades a impulsar i crear noves imatges per a que la gent pugui imaginar una altra vida, i en imaginar-la, potser, també, fer-la.

L’escenari és l’espai de supervivència de l’autor/artista. Si aconsegueixes mantenir-te a l’escena, et truquen. Sinó, no ho fan. En definitiva, professionalitzem la cultura, professionalitzem l’art, afinem les reivindicacions i produïm col·lectivament.

Molt emocionat d’haver presentat aquesta obra al Teatre Alegria de Terrassa, en el marc de la Festa de les Lletres 2022. Per un moviment de nova creació!»

You may also like

Back to Top