Qui sóc?

Actuació de l'artista Adrián Salcedo a l'Horiginal, obrador barceloní de noves tendències.

Adrián Salcedo (Esplugues de Llobregat, 5 de febrer de 1994) és un poeta, artista i crític cultural autor de les obres avantguardistes elquenovol.cat, POEMOT, Quaderns d’Hiperpoesia o l'Antologia Bastarda. Reconegut pel seu esperit innovador i les seves peces experimentals, Salcedo s’ha establert com una veu destacada en el panorama literari contemporani en català.
La seva trajectòria artística està marcada per una intensa participació en festivals literaris de renom, com ara el Festival Poesia i Més o els Espais de Poesia d’Alella, a més d’haver participat en esdeveniments com la Festa de les Lletres de Terrassa, entre molts d’altres. És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, amb qui ha col·laborat fent el taller de Poesia Visual dels espais liminars coneguts com Híbrida, i ha rebut el reconeixement del Premi Marta Pessarrodona de Poesia de Terrassa.
Salcedo també destaca en altres àmbits artístics. És un músic polifacètic que compon al canal Loficatalà i també la música amb què acompanya els seus videopoemes. A més, el seu talent com a crític s’ha reflectit en diverses revistes digitals de prestigi, com La Llança, El Temps de les Arts i la Revista Caràcters de la Universitat de València. Amb una àmplia formació en direcció artística amb la companyia de teatre Fura dels Baus i La Casa del Cine de Barcelona, Salcedo també ha aportat la seva habilitat com a guionista a diverses grans marques, incloent-hi el Festival de cinema de Sitges.
Nascut amb una passió per l’expressió artística, Salcedo ha estat capaç d’integrar la seva vocació poètica amb altres disciplines creatives. La seva diversitat artística i el seu talent multifacètic han estat reconeguts en diversos premis i antologies, com ara el Pamflet de poètiques viscerals. Les seves obres són un testimoni vívid de la seva creativitat i perspectiva única.
Amb una biografia que reflecteix la seva passió per la creació artística, Adrián Salcedo s’ha consolidat com un poeta, artista i crític cultural transformador. Amb la seva poesia avantguardista, el data poetry, la seva música envolvent i la seva dedicació a fomentar un moviment cultural de nova creació, Salcedo continua transformant els lectors i deixant una empremta indelible en el món de l’art.
Back to Top